събота, 21 април 2012 г.

Всичко за акумулаторите

 Акумулаторът е много важен за един автомобил, но ако трябва да избирате сами подобен елемент за колата си е добре да внимавате и да се запознаете с основните характеристики и механизми, които играят роля. Именно с помощта на този елемент автомобила си набавя нужната енергия за всички останали процеси. Ето и основните неща, с които е добре да внимавате, когато избирате батерия за колата си:
- полярност. Тук се ползват означенията + и -, като в дясната част трябва да е +, а отляво - минуса.
- габаритни размери - тук влизат ширина, височина и дължина, като е важно да изберете правилния размер, за да можете без проблем да поставите акумулатора в автомобила. Най-лесно ще определите размерите като измерите стария модел.
- клеми. Този елемент може да бъде 3 вида: японски, американски или европейски. Те се различават по размерите на полюсите си.
- капацитет - важно е да определите от колко точно енергия ви трябва, тъй като автомобилите с ел пакет като климатици, автоматични стъкла, мощни аудио системи и т.н. се нуждаят от много повече енергия и акумулатори с 5 до 10Ah по-голям капацитет. По принцип тази характеристика се измерва според количеството енергия, което е готово да отдаде акумулатора при един разряд. 
Марките, които произвеждат качествени акумулатори на пазара са наистина много, но едни от най-известните са MONBAT, GIGAWATT, BOSCH. Те са утвърдили своето качество и се ползват с голямо доверие от страна на клиентите, тъй че ако се колебаете какъв модел да си изберете, то поне ви съветваме да ползвате някоя от тези марки. Разбира се сред разнообразието ще попаднете и на много други качествени модели, но тези са най-известните имена, за които можем да ви гарантираме, че няма да сбъркате, ако им се доверите! С една качествена "батерия" за автомобила си ще можете дълго да се наслаждавате на безпроблемна работа и спокойно пътуване!




Няма коментари:

Публикуване на коментар